The Walking Dead 8. évad 9. rész online magyarul

The Walking Dead 8. évad 9. rész online magyarul

Rész indítása

A Walking Dead visszatér a hagyományos midseason szünetétől, a komikus “All Out War” saga és a Rick Grimes (Andrew Lincoln) és a énekes Negan (Jeffrey Dean Morgan) közötti verekedés végére. De eddig a koncert nagy tétje a Negan-ről egy kissé gyújtólista volt, a tavalyi értékek csúcspontjainál jelentek meg, és Negan maga nem vett részt ebben a szezon epizódjában.

De a midseason premier egy új lehetőség, és a következő epizódokban a bat-wielding gazember valószínűleg nagyobb szerepet fog játszani, mint valaha. Ezért hétről hétre elemezem a műsort a Negan bemutatása révén: hogyan cselekszik, miként nyújtja viccét és fenyegetéseit, és ami a legfontosabb, hogyan alakul a karaktere a mi állítólagos erényes hősökkel ellentétben. Megnézzük azokat a területeket, ahol a gazembernek kiválónak kell lennie – beleértve a vonakodó tulajdonságokat is -, és egyetlen pontra kell forralnunk, amit a Negan-o-meter ™ -nek nevezünk. A 10-es pontszám azt jelenti, hogy ő a legjobb, legösszetettebb gazember, akit valaha láttunk; 0-os pontszám azt jelenti, hogy nagyon hasonlít a Negan-ra, aki mindig is. Remélhetőleg ebben a következő epizódban a The Walking Dead a Negan-t a nagy rossz közönség felé fordította.

 

A Walking Dead a 8. évad második felében a tegnap este két nagy kérdéssel találkozott. A midseason bemutatóján a legfontosabb kérdés az volt, hogy az AMC és a showrunner Scott Gimple hogyan tervezte meg a sorozat kezdetétől a főszereplő és a komikus könyv egyik legfontosabb szereplőjévé a mai napig tartó halálát. A TWD-t gyakran bírálta a karakteres halálesetek kezelése, különösen amiatt, hogy Glenn és Ábrahám brutális verte a 7-es premierben. De Carl függő halála nyilvánvalóan valami szörnyű és egzisztenciális reflexiót okoz Rick részéről, és a show nem engedheti meg magának, hogy ezúttal érzelmileg manipulálhassa vagy meghamisítsa a közönséget.

A másik feladat, amivel foglalkozni kellett, maga Negan volt. A 8. évad első fele nem tudta eldönteni, hogy Negant szeretett volna gyűlölni, gyűlölni, sekély vagy mélyet elérni – és Negan nem kapott elegendő időt az írók számára, hogy még megkísérelhessék ezen tulajdonságok árnyalt kombinációját. Ez egy rossz jel volt az “All Out War” saga következő végére, és a midseason premier, “Honor”, nem sokat tett a probléma megoldására. Azonban bebizonyította, hogy a Walking Dead még mindig tudja, hogyan húzza meg a szíveit, és adjon megfelelő karaktereket a megfelelő körülmények között.

 

Fotó: Gene Page / AMC
CARL RICK-VÁLTOZATOKAT KERESZTÜL
A “tisztelet” nagy része szétválasztja időjét egy szomorú, halálos Carl halálától a gyalogló harapásáig és a karakter másként egészséges, mégis lemondott változatától néhány nappal korábban. Látjuk Carl leveleit mindenkinek, akit szeret, és egy olyan kinyilatkoztató pillanatot tapasztal, amely a napsütésen kívül Alexandrián kívüli pillantást vet, miközben úgy tűnik, elgondolkodik arról, hogy mit jelent életben élni. Mindez a Bright Eyes “All In Bottom” című részében található, egy illeszkedő montázs sorozatban.

Carl éppen a TWD-ben volt a bélyeg. A hosszú ideig tartó rajongók kedvelik a “Coral” mémt, melynek neve Andrew Lincoln a fia nevét a fia déli akcentusával jellemzi, jellemzően kétségbeesett fia biztonsága miatt. A karakter az utóbbi nyolc évben nőtt fel a képernyőn, de leginkább olyan cselekményként működött, amelynek egyetlen ügynöksége sem volt. (A könyveiben Carl sokkal brutálisabb gyilkos.) “Becsület” megadja neki a tiszteletet, amelyet megérdemel és fest a fiatal felnőttnek, mint egy erkölcsileg igazságos, idealista túlélőnek, aki csak a legjobbat akarja az apja és a közösség, amelyet Rick épített.

Ebből a célból a haldokló Carl úgy dönt, hogy áldozata nem lesz hiábavaló, hogy az apját befolyásolja, és hatással van a jövőre. Carl felfedezi Ricknek és Michönének, hogy megharapta, miközben megmentette Siddiqot, aki kiderült, orvosi tapasztalattal és felbecsülhetetlen értéket képvisel a csoport folyamatos fennmaradásához. Továbbá, Carl szerint haldokló kívánsága az apja számára, hogy megtalálja a módját, hogy véget vessen a Negan konfliktus tömeges vérontás nélkül. Azt mondja Ricknek, hogy emlékezzen arra, aki ő volt a múltban, és visszahívta a show második szezont, amikor Rick megesküdött, hogy nem lesz erőszakos, és letette a fegyvert. – Te is így lehetsz – mondja Carl. – Nem ölhet meg mindet, apa. Van valami utána. “Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy Rick készen áll a meghallgatásra, ahelyett, hogy ösztönösen megpróbálja megvédeni a fiát még egyszer a világ kegyetlenségétől.

 

Fotó: Gene Page / AMC
MORGAN FOLYAMATAK A NÖVÉNYI PATHÁT
Miközben Rick, Michoné és a többiek elrejtőznek néhány földalatti csatornába, hogy elkerüljék a Saviors tűzijátékát, Morgan és Carol elindulnak egy küldetéstől, hogy szabadítsák meg Ezekielt, és tegyék egyértelművé a királyság biztonságát. Rövid sorrendben a helyzet egy másik erkölcsi felfedezésbe kerül Carol és Morgan filozófiájára az erőszakra, a bosszúságra, és arra, hogyan kell összeegyeztetni a múltjukat a jelenlegiekkel. Láttuk, hogy Morgan átalakul egy erőszakmentes pacifistól egy bosszúálló gyilkoshoz. Eközben Carol bumerángolt, egy félénk asszonytól, aki felkészületlen arra, hogy szembenézzen a poszt-apokalipsziával, egy olyan kegyetlenül tapasztalt emberrel, aki manőverezte, az egyiknek bűnös volt erőszakos útjain, és végül olyan emberre, aki valamiféle egyensúlyt talált az eltérő megközelítések között.

Morgan még nem tudta meg, hogyan kell szembenéznie a démonokkal, és velük együtt élni, és így látjuk őt kegyetlenül gyilkolni minden Megváltót, amellyel találkoznak. Még akkor is, amikor Carol arra készteti, hogy ne adja el álláspontját, Morgan veszélybe sodorja, hogy csak egy másik ölést biztosítson. Röviddel ezután Morgan szemtől szembe kerül Gavinnal – egyik Negán főhadnagyával -, és az élet és a halál között egy másik döntés születik.

MORGÁN NEM MINDEN FIGYELMEZTETETT, HOGYAN FELDOLGOZIK DEMONIKÁJÁT ÉS ÉLNI ÉN
Egy meglehetősen gyönyörű egymás mellé helyezésében Morgan azt a döntést találja, hogy megöli Gavint, hogy Carl könyörgött Ricknek, hogy kevésbé erőszakos módon találja meg a háborút. Morgan készen áll arra, hogy örökre elszenvedje a bosszú és megtorlás szomjúságát.

 

 

 

15 thoughts on “The Walking Dead 8. évad 9. rész online magyarul”

  1. Hi ԝould you mind letting me know which webhost you’re working with?

    I’ve loaԁed your blog in 3 completеly different internet browsers and I must say this
    bⅼog loads a lot quickeг then most. Can you recommend a good web
    hosting proviⅾer at a faіr price? Thank you, I appгеciate it!

    Like

  2. Nice blog here! Also your site quite a bit up very fast!
    What web host are you the usage of? Can I get your affiliate
    link on your host? I want my website loaded up as quickly
    as yours lol

    Like

  3. Heⅼlo, Neat post. There’s an issue with your site
    in internet еxplorer, cоuld test this…

    IE nonetheless is the marketplace chief and a big portion of people will leave out your excеllent writfing becaսse of
    this problem.

    Like

  4. Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading
    it, you happen to be a great author.I will always
    bookmark your blog and may come back at some
    point. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice
    evening!

    Like

  5. Thanks so much for giving everyone an extraߋrdinarily pleasant chance to
    reаd critical reviеws from this blog. It is
    usᥙally very pleasing and also jɑm-packed with fun for me and my offіce friends
    to search tthe blog a minimᥙm of three timeѕ a weeк to ⅼearn the latestt guidance
    you wwill have. Of coursе, I am also always astounded with aⅼl the
    awesomе ideas you give. Certain 1 tіps inn this post are undoubtedly tһe most imⲣressive we hqve aⅼl had.

    Like

Leave a comment